Watch Now

Menjar en el Parc del Fòrum


Els tòpics hi són per enderrocar-los: què vol dir que en un festival no s’hi pot menjar bé? Vinga va, que estem al 2019. Es pot i de fet, s’ha de fer. Qualsevol sap que complir amb el planning de concerts desitjat depèn, entre d’altres factors, d’alimentar-se el millor possible. Primavera Sound i Verbena Foodie t’ho posen fàcil amb Primmmavera, l’oferta gastronòmica del festival. El seu cartell culinari, repartit al llarg i ample del Parc del Fòrum, comparteix esperit amb el cartell musical: aquí hi ha opcions per a tots els gustos. 

Durant les tres jornades centrales del festival, pots passar d’embrutar-te els dits mentre comproves que un food truck té moltes més possibilitats de les que pensaves, fins a menjar-te una paella assegut arran de platja; de tastar el sabor purament Barcelona a marcar-te un tour gastronòmic per Japó, Mèxic, la Índia o Itàlia. La carta no s’acaba: les prop de 50 propostes escollides per Primmmavera responen a cada paladar, necessitat alimentària (tenim opcions vegetarianes, veganes i gluten free) i butxaques. 

JOSPER: EL CAP DE CARTELL DELS FORNS DE CARBÓ

Com a gran novetat, al menú s’hi incorpora La Barra de Primmmavera by Josper, patrocinador oficial de Primmmavera i headliner absolut en forns de carbó vegetal, celebrant amb nosaltres els seus 50 anys d’experiència arreu del món. A La Barra, un punt gastronòmic situat al costat de la zona principal de restauració que també funcionarà com a espai obert als convidats sorpresa, hi manen els reputats xefs Toni Romero (Suculent) i Rafa Peña (Gresca); ambdós conceben aquest espai com una oportunitat per a fer-nos partíceps de les seves idees sobre com s’imaginen ells que podria i hauria de ser el menjar en un festival de música. Entre els dos preparen a quatre mans un exclusiu menú degustació per al qual no és necessària la reserva… però sí estar alerta: a La Barra només hi poden coincidir un total de 12 comensals. Si no estàs entre ells, sempre pots endur-te el sabor de La Barra en format take away. 

BARCELONA STREET FOOD RESTAURANTS

Como ja va passar a l’edició de 2018, la zona central de restauració del Parc del Fòrum acull, sota el nom Barcelona Street Food Restaurants, a una vintena de restaurants emblemàtics de la ciutat amb compromís contrastat amb l’street food de qualitat. Què hi ha per menjar? De tot, i tot bo: hamburgueses de La Burgueseria i El Filete Ruso, kebabs de Kebab on Wheels, pizzes de Garden Pizza, plats japonesos de Be Japo, healthy food de Fruiteca, sandvitxos made in Cuba d’El Tarantín, cuina mexicana de Corazón de Agave, fish & chips de The Fish and Chips Shop, gastronomia hindú de Masala73, ramen de Grasshopper, empanades d’autor de Las Muns, sabor del sudest asiàtic de Hawker45, baos d’Odkhuu’s Kitchen, ceviches de Ceviche103, cuina vegetariana de Rasoterra, poke de The Hip Fish, mandonguilles gourmet de A Tu Bola, entrepans de La Porca, pancakes de La Desayunería i gelats de Paral·lelo Gelato. Decidir-se no és fàcil; encertar, sí.

AMB FORQUILLA I GANIVET: KAUAI I GO BEACH RESTAURANT

Si quelcom funciona, no ho toquis: Kauai col·loca els seus fogons al Xirignuito Aperol de la zona Primavera Bits per segon any consecutiu per tornar a muntar el plat combinat perfecte: des de les 14:00, paelles a peu de platja es mesclen amb showcases protagonitzats per col·lectius d’electrònica (Discos Paradiso, Femnøise i Too Slow To Disco) que entenen la pista de ball com a un espai aprofitable des de molt abans que no caigui el sol. A més, Kauai es reconverteix en una taverna oriental a l’hora de sopar. Les reserves estan habilitades seguint aquest link.

Kauai torna a ser una opció per als qui volen reposar forces amb coberts de debò, però no és la única disponible al Parc del Fòrum. També és així a La Barra de Primmmavera by Josper i al novíssim GO Beach Restaurant, un restaurant dins del festival que s’estrena en una posició privilegiada: la seva cuina d’altura es gaudeix a la zona Primavera Bits amb vistes al Mediterrani. Escollir el seu menú és escapar-se una estona del rebombori dels concerts per reprendre’l amb les energies renovades. 

QUIN FOOD TRUCK VOLS? EL TENIM

Gran part de l’oferta de Primmmavera torna, un cop més, sobre rodes. Els ja tradicionals food trucks tornen a repartir-se per diferents punts estratègics del recinte per tal que, arribat el moment, només t’hagis de preocupar per escollir què et ve de gust menjar: t’estan esperant al costat de l’escenari Pitchfork, a la zona Primavera Bits, al camí d’un escenari a l’altre, al rincón de més enllà i en definitiva, allà on els necessitis. Les receptes peruanes de Warike, la cuina gluten-free de M2, els cèlebres entrepans La Volovan, les tapes asiàtiques de Mosquito i las arepas d’Ïnta, entre unes quantes possibilitats més, estan aquí per fer canviar l’opinió als que creuen que allò informal i la qualitat estan renyits.

I per descomptat, els carrets de Nick’s Perritos també estan preparats una edició més. Primavera Sound seria una mica menys Primavera Sound sense ells. 

Bon profit!

Tots els excedents de menjar seran recollits i donats al Banc dels Aliments. A la passada edició del festival es van recollir un total de 460 quilos d’aliments recuperats. 

Restaurants 

LA BARRA DE PRIMMMAVERA by JOSPER featuring RAFA PEÑA & TONI ROMERO/ GO BEACH RESTAURANT/ KAUAI

Barcelona Street Food 

A TU BOLA/ BE JAPO/ CEVICHE 103/ CORAZÓN DE AGAVE/ EL TARANTÍN/ FILETE RUSO/ THE FISH & CHIPS SHOP/ FRUITECA/ GARDEN PIZZA/ GRASSHOPPER/ HAWKER 45/ THE HIP FISH/ KEBAB ON WHEELS/ LA BURGUESERÍA/ LA DESAYUNERÍA/ LA PORCA/ LAS MUNS/ MASALA 73/ ODKHUU'S KITCHEN/ PARAL·LELO GELATO/ RASOTERRA

Food Trucks 

BOOM BOOM REST/ CORAZÓN VERDE/ CREPERÍA MODERNA/ CREPS & JOY/ ÏNTA/ FILETEANDO/ FOO & MUSIC PIZZA/ FRANKACHELA WOK/ FRANKFURTS by INDICAKES/ KAKIGORI/ KEBAB ON WHEELS/ LA BURGUESERÍA/ LA INTERNACIONAL/ LA VOLOVAN/ M2/ MOSQUITO/ PIZZA ROSA/ PIZZERÍA FLOTANTE/ Q STREET FOOD/ RASOTERRA/ TACOS EL TIGRE/ TRUCKTORIA ASTI/ WAFFLE BUBBLE/ WARIKE/ YON WANG/