Watch Now

Nobody is Normal: Primavera Sound vol ser un espai lliure de violència i discriminació de gènere

Què és Nobody is Normal? Una acció de sensibilització i atenció contra les agressions i l'assetjament als quals estan exposades aquelles persones que desafien les normes de gènere. El desafiament ha de ser precisament que deixi de ser un desafiament: cadascú marca la seva pròpia norma.

D’acord, aquesta és la teoria. I la pràctica? Al Parc del Fòrum s'instal·laran dos estands informatius de sensibilització i atenció als quals es podrà acudir tant a reportar qualsevol cas de violència i discriminació de gènere sofert o detectat com a conèixer els detalls de l'acció Nobody is Normal. A més, hi haurà personal itinerant responsable de tasques d'informació i detecció de possibles casos.

Qui és normal? Potser, després de tot, no existeix una nova normalitat, sinó infinites. Tantes com persones. Rebutjada la norma única, queda una conclusió: per sort, ningú és normal. Ningú. Ni a dalt ni a baix de l'escenari. En una edició tan simbòlica com aquesta, que presenta una programació musical paritària i que visibilitza com mai cossos, representacions estètiques i formes d'existència que van més enllà de les convencions de gènere, els esforços de Primavera Sound per obrir mires no podien cenyir-se als límits d'un cartell. Perquè un cartell no és més que això: un cartell. El veritablement important ocorre entorn d'ell. Que al voltant d’allò estrictament musical no es creïn marges ignorats és responsabilitat de totes les persones.

Per què és important Nobody is Normal a Primavera Sound? Ja ho vam dir l'any passat: Fight for your right to party, party for your right to fight. En un espai propici per a la transgressió com és un festival, viure la teva pròpia expressió de gènere i la teva pròpia sexualitat mai pot ser motiu per sofrir qualsevol mena de violència o discriminació. Primavera Sound també és teu i ningú té dret a arruïnar-te’l.

I què passa llavors amb No Callem? Després de la positiva experiència registrada el 2018 en el seu any d'implantació, el protocol No Callem contra l'assetjament i les agressions sexuals en espais d'oci nocturn impulsat per l’Ajuntament de Barcelona es continuarà aplicant. Qualsevol incidència serà atesa pel personal de Nobody is Normal.

Per què s'amplia? Perquè la violència sexual és només una de les violències de gènere que es poden donar en els espais públics. Nobody is Normal actua contra la transfòbia, l'homofòbia, la lesbofòbia o qualsevol altre intent de perpetuar la distribució de funcions i comportaments en relació a les formes estrictes del que suposa ser "home" i "dona".

En què puc ajudar jo? Apel·lem a una convivència respectuosa entre tots els assistents, però si presencies algun cas d'agressió o comportament inadequat, no callis. Pots comunicar-ho a un membre del nostre equip: totes les persones que treballen en el festival han rebut indicacions sobre la iniciativa i el seu protocol d'actuació. I si tens qualsevol dubte, acosta't.

+Notícies