Watch Now

Primavera Sound desencadena desenes de concerts gratuïts al maig

  • Els Aperitius del Primavera amb Aperol i Primavera als Barris amb Heineken conformen la programació gratuïta prèvia del festival durant el mes de maig a Barcelona i Madrid

  • En la gran setmana de Primavera Sound, les jornades d'obertura i clausura obsequiaran als barcelonins amb els concerts de Belle and Sebastian, Fermin Muguruza eta The Suicide of Western Culture, Javiera Mena i Rhye entre molts d'altres

El 4 de juny a les 6 del matí, tot haurà acabat. Amb la sessió final a la sala Apolo de Barcelona es donarà per tancada la divuitena edició de Primavera Sound, i enrere quedarà un mes llarg de concerts, moments històrics i anècdotes marcades a foc. Serà el colofó a una carrera de fons que començarà en breu, el dijous 3 de maig, amb el primer concert de Primavera a la Ciutat, és a dir la programació del festival més enllà de les tres jornades centrals al Parc del Fòrum.

Muñeco i PIVOT a Barcelona i Nothing Places i Javi Bayo a Madrid protagonitzaran aquestes primeres actuacions i desencadenaran l’abundant oferta gratuïta de Primavera Sound 2018, que comptarà amb més de 40 concerts dividits entre les seves quatre propostes.

ELS CONCERTS PREVIS

El trajecte comptarà com a principal novetat amb la primera edició d'Els Aperitius del Primavera amb Aperol, que desembarcaran a Madrid i Barcelona amb un seguit de concerts a mitja tarda programats per gaudir entre amics. Mentre es degusta un aperitiu Aperol Spritz es podrà escoltar el pop eteri de Nothing Places (4 de maig) i la delicadesa d'Alondra Bentley (12 de maig) a Madrid, i la lírica exquisida de David Carabén (cantant de Mishima, 25 de maig) i el folk màgic de Ferran Palau (19 de maig) a Barcelona. Totes les actuacions aniran rubricades per una sessió de DJ posterior, que permetrà als assistents endinsar-se en l'electrònica de Ylia, la festa tropical de Sonido Tupinamba, l'eclecticisme de Javi Bayo i les joies de El Almacén de Discos DJs.

Gairebé en paral·lel, a partir de dijous 3 de maig la música en directe arribarà per quart any als centres cívics i espais culturals de barris de Barcelona (Poblenou, Congrés-Indians, Poble-sec i Gràcia) i Sant Adrià de Besòs. Primavera als Barris amb Heineken brindarà l'oportunitat de descobrir talents emergents de l'escena barcelonina en tota la seva diversitat: de l’atreviment rock de Medalla i Malachi Estéreo al pop electrònic sedós de Cor Blanc, passant per les variants de la música urbana de One Path, Mc Buseta i Nu Drama, el mestissatge de Maní Picao, el post-rock celestial de Muñeco, l'electrònica de PIVOT i el soul psicodèlic de Goiko.

JORNADES INAUGURAL I DE CLOENDA

La jornada inaugural al Parc del Fòrum el dimecres 30 de maig serà el punt de partida de la recta final per a milers d'assistents a Primavera Sound. Un any més el recinte del festival obrirà les seves portes de forma totalment gratuïta amb un cartell encapçalat pels hereus de l'indie pop Belle and Sebastian, acompanyats per la reunió dels canadencs Wolf Parade, la invitació al ball de Javiera Mena i els aires renovadors de Starcrawler des de Los Angeles i els locals Holy Bouncer. A més, per primera vegada i com a regal de benvinguda exclusiu per a posseïdors d'abonament complet del festival, s'obrirà l'Auditori del Fòrum per acollir l'esperadíssim concert de Spiritualized acompanyats per orquestra i cor i l'emocionant vendaval de Maria Arnal i Marcel Bagés.

Finalment, després de les tres jornades principals al Parc del Fòrum, el festival tornarà a concentrar-se al centre de la ciutat per celebrar la jornada de cloenda el diumenge 3 de juny. Serà al CCCB amb 13 actuacions completament gratuïtes distribuïdes en dos escenaris de Primavera al Raval, entre les quals destacaran l'explosiva combinació de Fermin Muguruza amb The Suicide of Western Culture, nous concerts de Rhye, Oblivians, Waxahatchee i Montero després d'haver actuat al Parc del Fòrum , i representants de la vibrant escena local com The Crab Apples, Xavier Calvet i Intana. En sessió matinal, a més, la proposta de minimúsica delectarà tota la família amb l'actuació de Marieta Ganduleta, un homenatge al món dels contes i de la cultura popular valenciana.

Per als que encara vulguin més, els showcases de Primavera Pro coparan el Pati de les Dones del CCCB en cinc maratonianes jornades entre el dimecres 30 de maig i el diumenge 3 de juny, totes elles obertes tant al públic general com als professionals de la indústria musical que es donaran cita allà. Una selecció d'artistes i grups emergents de països com Sud-àfrica, Xile, Austràlia, Corea del Sud, Itàlia, Luxemburg, Polònia, Hongria, Irlanda i Taiwan entre d'altres prendran el pols a l’escena underground dels cinc continents.

Ho notes? Primavera Sound comença a moure’s...

+Notícies